Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Začít opět psát?

27. června 2015 v 22:17 | HaF |  Úvod a úvahy
Venku prší, nějak není nic důležitého na programu a já tak nějak zakopla o vlastní pidiblog. Ano, ještě nějak přežívá, sama se tomu divím. Letos jsem tu poprvé, poslední recept je už rok starý. Nějak se mi vytratila radost z psaní. Jak přibývá blogú o vaření, které jsou na profi úrovni, psané skoro profi kuchaři, tak nějak mi to bere elán do mých veskrze amatérských pokusů. Dalším špatným vlivem na mé blogování je rezignace na mé bezlepkové kuchaření. Protože jsem díky bezlepkové dietě začala shánět trochu specifičtější kuchařky , dostala jsem se do stavu, kdy prostě nemám potřebu bezmyšlenkovitě nakupovat bezlepkové cosi, co má imitovat lepkový originál a používat již hotové bezlepkové směsi a polotovary, které jsou plné éček a náhražek. Otázku jak jinak mám sice vyřešenou, ale tak nějak už na to nemám energii. Zní to jako výmluva, ale kdybych takto měla vařit pro jiného člena rodiny, nemám s tím problém, ale pro mě samotnou mě to neba. Prostě jsem ve stadiu, kdy vím co chci, ale nevím jak na to. A tak se odbývám, sice bezlepkově, ale nic moc. Takže pak ani není co dávat na blog - a zbytek rodiny má rád svá jídla, která se tak nějak začla točit stále dokola. Sice jsem je v mezích možností "zbezlepkovatěla", ale na chlubení na blogu to není. Takže jsem to vše vyhodnotila jako blogersko-bezlepkové vyhoření.
Ale ať to nezní tak depresivně - v kuchyni jsem pořád ráda (ale čím dál víc mě nebaví ten úklid "poté"), v knihkupectví či v antikvariátech - jak kamenných tak inernetových - jsem jako ryba ve vodě. Sháním staré kuchařky, nasísám do nových, špekuluji zda koupit - nekoupit.
Propadla jsem nové závislosti - dát si doma po práci dobrou kávu. Stará závislost - dobrá hořká čokoláda - zůstala. Zdavotní stav - uspokojivý - snažím se o belepkovou dietu, ale tak jednou za tři, čtyři měsíce propadnu těžkému lepkovému absťáku. To se pak týden, dva cpu chlebem, rohlíkama, těstovinama. No a pak zase sekám latinu, protože to prostě s tím lepkem nefunguje. Jak říká jedno pořekadlo - když je blbá hlava, trpí celé tělo. ( Ale když ono dobrý chleba opravdu nic nenahradí)
Jo a chlupatci se mají čile k světu, už mají sedm a čtyři roky a jsou perfektně sehraní.
Asi půjdu probrat knížky a najít nějakou,kterou bych vám chtěla doporučit.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ditta Ditta | Web | 29. června 2015 v 20:35 | Reagovat

Tak nějak ti rozumím. mé pocity jsou dosti podobné :-|

2 Eva Eva | 2. července 2015 v 23:31 | Reagovat

Urcite pokracuj ve psani. Podel se o bezlepkove * postrehy *. Tak nejak zacinam, menim jidelnicek.
Drzim palce :).

3 Madla Madla | E-mail | Web | 4. července 2015 v 21:49 | Reagovat

Hani, jsme na tom asi zhruba stejně. Na rozdíl od tebe teda já vařím a většinou i peču jen bezlepkově (a kupodivu jim to chutná mnohdy víc než lepkové), ale už se tak nějak vytratila ta raodst z blogování, když vím, kolik času a energie mě stojí jeden jediný příspěvek. A srovnávat se s jinými blogy nesmíš, ten tvůj je prostě tvůj, osobitý a svébytný a to se mi na něm líbí. Též bych uvítala tvé bezlepkové postřehy a posílám ti spoustu energie na bezlepkové pečení. A jestli chceš, pošlu ti poštou bezlepkový kvásek - taková kvsáková Šumava jen od lepkové skoro k nerozeznání (nekecám, když jsem ji poprvé upekla, chodila jsem celé dva dny vysmátá jako sluníčko, že mám chleba, co chutná jako pravej chleba a má díry :-)).

4 Hanka Hanka | 12. července 2015 v 20:50 | Reagovat

[1]: Milá Ditto, děkuji za návštěvu a doufám, že ty naše obdobné pocity pominou! ;-)

5 Hanka Hanka | 12. července 2015 v 20:51 | Reagovat

[2]: Děkuji za morální podporu - pokud je to takhle, tak to asi má cenu - jdu do sebe a snad mé postřehy pomohou! :-)

6 Hanka Hanka | 12. července 2015 v 21:00 | Reagovat

[3]: Milá Madlo, moc děkuji za pochvalu. To vaření o víkendech se taky snažím zbezlepkovatět pro všechny, ale ztrácím inspiraci pro mé každodenní vaření obědů do práce. Ta bezlepková Šumava mě dost zaujala! To ti ještě ozvu! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama