Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Jarní čtení

5. května 2012 v 0:05 | HaF |  Právě čtu
Tak nějak jsem teď blog zanedbávala, což ale neznamená, že jsem zanevřela na vaření. Hned po Velikonocích jsme už stihli spáchat první letošní prasátko, a pak nebyl čas ze stavebně rekonstrukčních důvodů. Zato po večerech jsem se pak mohla věnovat listování v kuchařkách. Knih je teď ke studování víc než dost, jen nevím, kdy stihnu navařit to, co mě zaujalo!
Prvními čtenářskými resty byly Culinarie Španělsko a Francie.




Ty jsem dostala loni na podzim ke kulatinám - jednu od kolegů z práce a druhou od švagrů. Nádherné knihy, ale chtějí čas. Jako každé jiné encyklopedie jsou předurčeny k nekonečným návratům!
V čase vánočním jsem louskala Ježíškův dárek - Bezděkovu výrobu uzenin a k tomu časem přibyl i úlovek z Levných knih - Domácí paštiky. Výsledek? Bezděk zůstává neuklizen na očích, třeba Ježíška napadne postavit tu udírnu 8-)


A po shlédnutí Pekla na talíři (Ne, že by to člověk nevěděl, ale co oči nevidí, to srdce nebolí, ale když uvidí, žaludek se vzbouří) jsou teď favoritem na nočním stolku právě Domácí paštiky.
Na jaře jsem chtěla vařit šoulet, tak jsem se dostala k Rachadovi a k přání, mít doma alespoň jednu malou židovskou kuchařku - no, nakonec dvě, ale to vůbec nevadí - už nebylo daleko. Po prvním prolistování se k nim teď vracím a chuť podle nich něco uvařit, je čím dál víc silnější.


Aby toho nebylo málo, tak ještě louskám další dvě kuchařky - úlovky z internetových antikvariátů. Rybí kuchařku za 200,-Kč i s poštovným jsem tam prostě nechat nemohla a starou kuchařku - Jak se vaří v SSSR - taky ne.


Momentálně dělám pořádek ve fotkách, tak jak skončím, určitě sem něco jedlého přidám!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Meg Meg | Web | 5. května 2012 v 15:53 | Reagovat

Gratuluju! Hned bych si temi kucharkami sla listovat... :)

2 DolceVita DolceVita | Web | 9. května 2012 v 20:44 | Reagovat

Díky za pozvání do tvé knihovničky :-) Najdou se tam pěkné a výživné kousky.

3 toffo toffo | Web | 10. května 2012 v 21:15 | Reagovat

Culinaria! Obě krásné, chybí Itálie? Krásné, mohla bych závidět.

4 Hanka Hanka | 13. května 2012 v 9:30 | Reagovat

[1]: No, já právě taky nejdřív listuji, pak je začnu číst a pak nevím co a kdy vyzkouším! :-D

5 Hanka Hanka | 13. května 2012 v 9:33 | Reagovat

[2]: Děkuji za pochvalu, jen mě mrzí, že jsem omezena znalostí jazyků, lákaly by mě některé pěkné kousky, ale nepřelouskám je. ;-)

6 Hanka Hanka | 13. května 2012 v 9:46 | Reagovat

[3]: Díky, nechybí žádná, kromě nové Číny. Před dvěma roky jsem náhodou našla v povánočním výprodeji Maďarsko, pak jsem zatoužila i po těch ostatních - jenže Francie byla i na internetu všude vyprodaná a Itálii jsem si slíbila k narozeninám. Paradoxně do té doby zmizela taky. Tak jsem zkoušela přímo Slovart a paní si pak na mě vzpomněla, když při inventůrách našla jednu Itálii ve skladě,a tak mi ji poslala. To je už přes rok a ještě mi řekla, že chystají další dotisk Francie. No, a loni na podzim je měli ve Slovartu v akci ze 700,- na 500,- a 400,-Kč a tak jsem si přála ten zbytek - Francii a Španělsko. Teď vyšla Čína ,ale zatím mě tak neláká, třeba časem. Každopádně jsem zvědavá, jestli v češtině vyjde Řecko a Rusko - v angličtině jsou a ty by se mi líbily. :-)

7 toffo toffo | 16. května 2012 v 9:02 | Reagovat

Tedy, až budu potřebovat referenci na nějakou kuchařskou knihu, zeptám se tebe :-). Už jsem v duchu pomýšlela, že si z Bioreceptáře vytvořím svoje výpisky, takové ty zásadní body pro sebe a mojí rodinu - tak zkusím vyfotit pár stránek,aby jsi do knihy mohla nahlédnout a hodím je na blog. Pak ti dám vědět, jestli do galerie, nebo v regulérním článku :-).M.

8 Hanka Hanka | 17. května 2012 v 23:15 | Reagovat

[7]: Díky moc, budu ráda! Je škoda, že za tu cenu, za kterou je k mání, není (alespoň v našem knihkupectví to nelze) možnost do ní nahlédnout.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama