Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Letní čtenářské pokušení

19. září 2011 v 22:50 | HaF |  Právě čtu
Vaření šlo přes prázdniny trochu stranou, ale na čtení mi trocha času zbyla. Zcela jistě nikdo nepřehlédl pořad a knihu "Šéf na grilu". U nás doma je přes grilování manžel a tak nebyl ušetřen rekamní kampaně a tuto sbírku grilovacích receptů dostal k svátku. Sice jsme toho venku moc nenagrilovali - buď nevyšlo počasí, nebo byly jiné aktivity - přesto nějaké steaky vznikly alespoň v kuchyni.



Dalším letním čtením byla knížka z Knižního klubu - Konzervování. Autor - Oded Schwartz - zde představuje konzervování velmi lákavým a hlavně nakažlivým způsobem. Kniha začíná historií konzervování, následuje představení ohromných možností a využití konzervování, dále jsou představeny pomůcky, přísady, vybavení a základní techniky. Nakonec přijdou recepty - nakládání, omáčky, chutney, octy, oleje, hořčice, paštiky, džemy, sušení, uzení, kandování - nic nezůstalo nevyužito - ovoce, zelenina, maso, bylinky.


Doufám, že najdu odvahu a nějaký receptík z této knihy použiji, momentálně však spíše běhám po bytě a utírám loužičky po našem kavalířím juniorovi.


Doufám, že návratem školního roku naběhne opět pravidelnější režim, Harry přestane loužičkovat a bude více času na kuchařské experimenty!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Catalina Catalina | Web | 24. září 2011 v 0:59 | Reagovat

Naši moc "šéfa" moc nemusí, kvůli tomu, jak je vulgárí, ale na Šéfa na grilu koukali jak přikovaní, akorát se k tomu grilování moc něměli - vždycky do toho něco vlezlo nebo, jak říkáš, bylo špatné počasí. Rozhodně se mi ale moc líbí ta kniha o zavařování!

2 Meg Meg | E-mail | Web | 28. září 2011 v 16:50 | Reagovat

Taky jsem si grilování moc neužila, takže snad něco v kuchyni :) Ta kniha o zavařování vypadá fakt bezvadně :)

3 Vilemína Vilemína | Web | 3. října 2011 v 22:28 | Reagovat

Já si šéfa pouštím "za odměnu", pořád mě baví.
Ale září v háji a toho času se nedostává stále! Tak ať to máš jinak...

4 Hanka Hanka | 5. října 2011 v 14:40 | Reagovat

[1]: Na Pohlreicha jsou rozdílné názory, já ho beru jako profesionála, který snad vaření rozumí. Ale je-li pravda, že recepty v této knize opsal z jiné, jak to teď někde proběhlo, tak mě zklamal. :-(  Ale recepty samotné vypadají velmi dobře.
Ta knížka o konzervování je zajímavá, dnes jdu páchat kečup, tak doufám, že to vyjde a budu to tu moci zveřejnit! :-D Dík za návštěvu! ;-)

5 Hanka Hanka | 5. října 2011 v 14:42 | Reagovat

[2]: My letos spíš vyuřili gril. pánev než gril. Bohužel fotky jsou na kartě a ta začala stávkovat, tak se mi je snad časem podaří zachránit! :-?

6 Hanka Hanka | 5. října 2011 v 14:45 | Reagovat

[3]: Děkuji za povzbuzení, pomalu se to lepší, tak doufám, že času bude trošku víc! :-D
P.S. Viděla jsem slovenskou variantu "Ano,šéfe" a nedá se to srovnávat - nemá to náboj a žádnou šťávu. 8-O

7 olma olma | E-mail | 13. října 2011 v 12:32 | Reagovat

Dobrý den, vřele doporučuji Odeda. Zavařuji již podle něj několik let a až občasné nejasnosti v ingrediencích,které vznikly asi při překladu, nemá chybu.

8 Hanka Hanka | Web | 14. října 2011 v 23:16 | Reagovat

[7]: Souhlasím - zatím jsem jen četla, teď zkusila kečup a knížka mě začíná bavit čím dál víc! ;-)
Děkuji za milou návštěvu. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama