Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Husí drůbky s rýží

18. listopadu 2010 v 21:50 | HaF |  Letem světem
O víkendu byla samozřejmě husa se zelím a knedlíky, jak se na sv.Martina sluší a patří, ale i když chutnalo všem a zejména na druhý den byla obraná husa nej, ještě jsem nebyla s výsledkem na 100% spokojená. Proto zatím recept odložím a husa se bude časem opakovat.  

Zaujal mě ovšem jeden skvělý maďarský recept na husí drůbky (které mi z husy zůstaly) s rýží, který bych tu teď chtěla zveřejnit. Objevila jsem jej v Kuchařské knize labužníka od E. Magyara.
Husí drůbky s rýží
A jak se píše v knize: připravíte-li je tak, jak je zde popsáno, je to opravdu sváteční pochoutka!


Husí drůbky uvaříme ve slané vodě se zeleninou a s několika zrnky pepře. Získaným scezeným vývarem podlijeme rýži, kterou jsme předtím opražili na troše husího sádla a vaříme až rýže změkne. Musíme však dávat pozor, aby se nerozvařila! K tomu si přichystáme játra dopředu upečená s husou.
Drůbky
Jakmile je  rýže skoro hotová, vložíme k ní na kousky nakrájené uvařené drůbky a ještě chvíli společně podusíme. Pak rýři i s drůbky vyklopíme do mísy a do pokrmu můžeme zamíchat trochu pepře. Na povrchu polijeme trochou husího sádla a posypeme křehkými husími škvarky. Nakonec poklademe plátky do zlatova upečených husích jater.
Drůbkové risoto
Kdo miluje játra a drůbky, bude spokojen, bohužel toto není recept pro ty, co nejí vnitřnosti (u nás byl o toto jídlo uchuzen manžel a dcerka). Já se synem jsem si pochutnala, játra byla jemná, přesto výrazná a zajímavě risoto chutnalo v kombinaci s křupavými škvarečky!

P.S. Ještě někomu chutnalo!
Pomocník
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama