Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Borůvková bublanina

18. srpna 2010 v 21:32 | HaF |  Vařilo se

Letošní rok je skoupý na čerstvé místní ovoce a tak ,když nám jahody tak nějak proklouzly, borůvkám odolat nešlo. Na trhu jsem koupila dva půllitrové kelímky - jeden s kanadskými a jeden s klasickými lesními borůvkami. Doma bylo rozhodnuto - malé do bublaniny a velké do kynutých knedlíků!
Borůvková bublanina

Spíš než bublanina je to klasická hrnková buchta.

1/2l pol.mouky, 1/4l ml.cukru, 1/4l oleje, 1/4l mléka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, špetka soli

Vše smícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe hojně borůvkami a posypeme posypkou (smíchat mouku, ml.cukr, máslo) a dáme péct do středně vyhřáté trouby do zlatova ( asi 20min.)

Vyndáme, pokud možno, necháme vychladnout a baštíme!!!

Můžeme použít libovolné ovoce, mimo sezonu i kompotované. Mouku míchám i s celozrnou, lze přidat i mleté ořechy (podle druhu ovoce). Tento recept je opravdu velmi univerzální a ráda ho obmněňuji podle sezony a nálady.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama