Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Fleky se zelím - BL

26. července 2010 v 22:24 | HaF |  Vařilo se

Ačkoli teď o prázdninách vařím v podstatě denně, nějak nestíhám cokoli vložit na tento blog. Asi špatná organizace práce. Slibuji nápravu a začínám tímto velmi prostým, leč pro mne naprosto dokonalým pokrmem. Ano, ujíždím na něčem tak jednoduchém, jako jsou fleky se zelím!



Budeme potřebovat:
Těstoviny - fleky, v případě bezlepkové diety použijeme bezlepkové těstoviny , malou hlávku zelí, velkou cibuli (může být i víc), olej (sádlo), cukr, sůl, pepř (nejlépe čerstvě mletý), vinný ocet

Na oleji (já ještě přidala poslední zbyteček sádla z kačeny) osmažíme cibulku, pěkně do zlatova. Potom přidáme cukr (asi dvě poctivé pol. lžíce - záleží na vlastní chuti) a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme nakrájené zelí a osolíme.
Promícháme a necháme podusit - nepodléváme. Během dušení uvaříme těstoviny. Když je zelí měkké, vydusíme přebytečnou tekutinu a dochutíme - lehce zakápneme vinným octem, opepříme a případně dosolíme a dosladíme.
Smícháme s těstovinami a můžeme podávat.

P.S. Jako dítě jsem tohle jídlo bytostně nesnášela!!! Dnes se po něm mohu utlouct - zřejmě doháním to, co jsem nezvládla sníst dříve!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vilemína Vilemína | E-mail | Web | 27. července 2010 v 12:21 | Reagovat

Tak to já znám zelné fleky jinak. Zelí je pražené s paprikou a pepřem, ne kyselé. Doporučuji!
Nejlepší je z mladého zelí - myslela jsem, že ho někde na blogu mám, ale asi ne - ukládám si doplnit:)

2 HaF HaF | 27. července 2010 v 16:57 | Reagovat

Děkuji za návštěvu. Vaše verze vypadá také zajímavě. Teď v létě mám raději právě takováto jednoduchá a rychlá jídla. Ono to zelí není kyselé, jen lehce sladkokyselé a důležitá je opravdu zlatá cibuka! Pak to má ten správný šmrnc.

3 toffo toffo | Web | 23. srpna 2010 v 10:21 | Reagovat
4 HaF HaF | Web | 26. srpna 2010 v 23:29 | Reagovat

Už jsem nakukla a vypadá to velmi dobře!
Dík za návštěvu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama