Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Chřest s maltézskou omáčkou

11. července 2010 v 10:20 | HaF |  Letem světem

Po milánském chřestu jsem vyzkoušela ještě chřest s maltézskou omáčkou. Tentokrát se vařilo podle Rokitanského.
Chřest s maltézskou omáčkou

Uvaříme chřest a podáváme s maltézskou omáčkou.

 Maltézská omáčka:
V podstatě je to holandská omáčka, ochucená pomerančovou šťávou a kůrou.

Budeme potřebovat:
3 žloutky, 3 lžíce bílého vína, sůl, kayenský pepř, citr. šťávu, worcester a 250g másla

Máslo se rozehřeje a zahříváme asi 2-3 minuty. Slejeme bokem tak, abychom odstranili syrovátku. Ve vodní lázni šleháme žloutky s vínem, solí, pepřem, worcesterem a citr. šťávou.
Šlehané žloutky
Šleháme, dokud vše nezačne houstnout, dáme bokem, přidáme po lžičkách polovinu másla a vrátíme do vodní lázně. Jakmile je horká, opět odstavíme a postupně zašleháme druhou polovinu másla. Omáčka se nesmí vařit, jinak by se srazily žloutky!
Proměna holadské om. na maltézskou
Hotovou holandskou omáčku smícháme s troškou strouhané pom. kůry a procezenou šťávou z 1 krvavého pomeranče. A je hotovo a můžeme servírovat!
Maltézská omáčka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vilemína Vilemína | E-mail | Web | 13. července 2010 v 15:03 | Reagovat

Omáčka vypadá skvěle! A jistě dobře chutná...

2 HaF HaF | 13. července 2010 v 23:18 | Reagovat

Děkuji,chutná zajímavě, svěže. Dojídala se posléze ke smaženému květáku s novým bramborem a byla to zajímavá kombinace.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama