Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Vepřový jazyk na cibulce

8. června 2010 v 20:15 | HaF |  Vaření s Anuší

Jazyky jsem nevařila už hodně dlouho a proto jsem je použila hned na dva recepty!
Část jazyků na cibulce a zbytek ke křenové omáčce. 
jazyk na cibulce

recept-jazyky
Koupené jazyky omyjeme, očistíme a dáme vařit do osolené vody. Přidáme kousek cibule, celeru, pórku a celý pepř s novým kořením. Uvaříme do měkka.
Vaření jazyků
Hotové jazyky oloupeme a nakrájíme. Část jazyků jsem si ve vývaru uchovala na další den ke křenové omáčce. Zbytek šel na cibulku.
V kastrolku na sádle a utřené slanině necháme zrůžovět cibulku.
cibulkový základ
Potom zaprášíme moukou, opět necháme zlehka zrůžovět a zalijeme vývarem z jazyků.
zasmažení základu
Povaříme do zhoustnutí. Můžeme procedit, ale u nás milujeme omáčky s hrubší strukturou a tak jsem omáčku nechala tak, jen jsem ji dochutila pepřem a solí.
podlití vývarem
Necháme ještě chvíli provařit, vložíme prohřát jazyky a podáváme s rýží či pečivem.

                                                                     Dobrou chuť přeje HaF
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama