Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Rajská omáčka s hovězím masem a noky

6. června 2010 v 22:50 | HaF |  Vaření s Anuší

Rajskou omáčku máme rádi naprosto všichni. Běžně ji vařím tak, jak jsem zvyklá z domova, ale lákalo mne vyzkoušet tu podle Anuše. Běžně vařím z kvalitních protlaků, ale recept z rajských jablíček byl velkou výzvou.
Rajská s noky a hovězím
Budeme potřebovat:
3 dkg másla, 1 dkg cibule, 3 kostky cukru (já dala 3 lžičky), koření (1 menší bobkový list, špetka tymiánu, 4 nová koření, 6 pepřů, 1 hřebíček), 5-6 rajských jablíček, ¾ l vývaru, sůl,2 dkg másla, 3 dkg mouky, 2 lžíce octa, koflík smetany

Recept na rajskou
V kastrolku zpěníme 1 dkg cibule (já dala ½ menší) na 3 dkg másla a přidáme všechno koření i s cukrem. Dusíme do žluta. Musím napsat, že po bytě se linula nádherná, sladce kořeněná vůně a  tento základ báječně chutnal.
Základ na omáčku
Potom přidáme rajská jablíčka - já je předem spařila a oloupala. Podlijeme troškou vývaru a rozdusíme.
Rajčátka
Anuše zahušťuje a potom procedí. Já nejdříve rozdušená rajčata přepasírovala, dolila vývarem a potom zahustila jíškou z 2 dkg másla a 3 dkg mouky.
Pasírování omáčky
Přidáme vývar
Dochutíme 2 lžícemi octa, solí a smetanou. Případně dosladíme. Necháme provařit a můžeme podávat.
Hotová omáčka
U nás se servírovala s noky(recept u vepřového na smetaně) a hovězím masem, které zbylo z pokusu o hovězí polévku. Omáčka byla jemná a chutná, jen bych příště použila více rajčat pro výraznější chuť. A každopádně si počkám na rajčátka se zahrádky, která budou plná chuti.
                                                                          Dobrou chuť přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama