Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Šťouchané brambory s řízkem

25. května 2010 v 0:29 | HaF |  Vařilo se
     Jelikož doma ještě máme kvalitní zbytek starých brambor a halušky i bramboráky jsme měli nedávno, vzpomenula jsem šťouchané brambory. Dětem se hlavně zamlouval řízek, který si k bramborám nasmlouvaly. A protože pan F. je služebně na dalekém severu - ve Švédsku - tímto ho zdravíme a slibujeme, že jak se vrátí, tak mu nějakou mňamku taky připravíme!
Šťouchané brambory s řízkem
     Řízky jsou klasika - kuřecí či vepřové maso - a k tomu trojobal.Usmažit a je hotovo. Tohle už naši potomci zvládají sami ( u smažení samozřejmě dozoruji) a tak jsem se mohla věnovat bramborám. Já vím, že na tom nic není, ale šťouchné brambory jsme neměli hodně dlouho!

Potřebujeme:
brambory - dle počtu strávníků, cibuli - mnoho, uzenou slaninu,máslo,pažitku ( jarní cibulku,petr.nať )

Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno (doma byl zbytek angl. slaniny) a necháme zvolna restovat. Můžeme přidat kousek másla.
Slaninka s máslem
Dáme vařit brambory - oškrabané, nakrájené na kostky - osolíme. Nachystáme cibuli - nakrájet na proužky. Když je slaninka skoro hotová, přidáme cibuli a restujeme společně. Můžeme přidat máslo.
Přidaná cibule
Slaninka s cibulí
Kdo našel rozdíl?  Vzhledem k mému nabouranému zdraví mi hlava nefungovala jak měla a na restování jsem vytahla cosi malého, takže po čase vše putovalo do větší pánve! (Inu, když je hloupá hlava, trpí celé tělo) Hotové a slité brambory jsem zlehka pomačkala a šup s nimi na pánev!
Rozšťouchané brambory
Jěště kopec čerstvé pažitky a je hotovo.
Hotové brambory
Stačí servírovat s dobrým čerstvým salátem a někteří k tomu pak ani maso nepotřebujeme!
                                        Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 25. května 2010 v 22:08 | Reagovat

Šťouchané brambory s kytičkou šnytlíku bych si dala i bez řízku! Brambory jsou totiž moje láska! :-D
P.

2 HaF HaF | 26. května 2010 v 9:05 | Reagovat

Díky za návštěvu. Na bramborách doma taky ujíždíme - vařené, šťouchané, pečené, halušky, bramboráky. Bramborové těsto na slano, na sladko. Bez nich už to v kuchyni prostě nejde!

3 DolceVita DolceVita | Web | 16. června 2010 v 20:01 | Reagovat

Šťouchaná bramborová poezie se smaženým řízkem a kopou čerstvé pažitky. Do toho se člověk musí zamilovat ;-)

4 HaF HaF | Web | 16. června 2010 v 21:02 | Reagovat

U brambor to snad ani jinak nejde!
Díky za komentář.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama