Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Chřest na milánský způsob

12. května 2010 v 23:42 | HaF |  Letem světem

     Chřest - chřestí to všude - u Gurmánky, u Mlsné kočky trojnásobně, na francouzských stránkách nejsou o nic pozadu. Může člověk zůstat imunní? Nemůže.
     Kde se inspirovat, když nechcete opisovat? Já zabrousila ke klasikovi, rovnou francouzskému - a mohu jen napsat, že Auguste Escoffier nezklamal. Paradoxně jsem ve francouzské kuchařce vybrala recept inspirovaný Itálií - Asperges à la milanaise.
Chřest na milánský způsob


     Budeme potřebovat:
chřest, máslo, parmazán, lískové oříšky

    Chřest se oloupal, uvařil a nechal se řádně okapat.
Očištěný chřest
    Malý pekáček se vymazal máslem a chřest se mohl uložit pěkně vedle sebe. Potom přišel na řadu sýr - chřest se jím bohatě posypal, navrch přišly mleté lískové oříšky a vše se přelilo rozpuštěným máslem.
Chřest před zapečením
     Vše putovalo na chvíli do trouby a pak se jen vytáhla do růžova zapečená pochoutka!
Pojďte se taky nechat zlákat a zachřestěte si taky!!! 
Chřest po zapečení
                                          Doporučuji podávat s bílým vínem - dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | Web | 13. května 2010 v 0:48 | Reagovat

V jednoduchosti je krása :-) Recept je to úžasný a chřestu to pod vrstvičkou másla, parmazánu a oříšků sluší.

2 HaF HaF | 13. května 2010 v 16:37 | Reagovat

Díky, jednoduché věci jsou opravdu nejlepší. Škoda jen, že ty dobré, jednoduché suroviny jsou kolikrát nejhůře sehnatelné.

3 Alena Alena | Web | 13. května 2010 v 21:47 | Reagovat

Chřest pod peřinou vypadá skvěle! Jen by se vážně mělo zakázat prohlížet recepty pozdě večer! :-)

4 HaF HaF | 13. května 2010 v 22:29 | Reagovat

Já to tvrdím taky - Váš brusinkový přeliv u mě vyvolal Pavlovův reflex!

5 Madla Madla | Web | 30. června 2010 v 9:25 | Reagovat

Jednoduché a krásné. To muselo chutnat přímo božsky. Teď už je sice po chřestu, ale příští rok určitě vyzkouším!

6 HaF HaF | 1. července 2010 v 18:48 | Reagovat

Opravdo chutnal! Ještě musím doplnit chřest s malézskou omáčkou, nějak to nestíhám!!!

7 Jana Jana | E-mail | Web | 27. února 2015 v 8:56 | Reagovat

Já byla v Miláně loni a musím uznat, že jejich kulinářské umění mě hodně oslovilo. Cestování po Evropě mě hodně baví, vždycky si nejdřív o dané zemi nebo městě něco přečtu, než vyrazím http://www.euvikend.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama