Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Zajíc a la Marseille

18. dubna 2010 v 22:31 |  Vaření s Anuší

Druhým pokusným králíkem z úsporné kuchařky se stal zajíc!

K1

Potřebné suroviny:
zaječí zadek (my dali celého)
10dkg slaniny + na špikování
sardelky (1 krabička)
petrželová nať
2dkg másla
4dkg cibule
koření (celý pepř)
vinný ocet
červené víno
mouka

Zajíce naporcujeme,odblaníme a prošpikujeme částí slaniny a sardelkami (pár jich necháme do másla),lehce osolíme.Posypeme sekanou petrželovou natí.

K2

Na pekáči rozehřejeme uškrabanou slaninu (asi 10dkg) spolu s 2dkg másla ,utřeného se zbytkem sardelek (tato kombinace skvěle provoněla celý byt).Přidáme 4dkg jemně strouhané cibule (asi ½ střední velikosti) ,celý pepř a necháme zpěnit.

K3

Přidáme zajíce,orestujeme,podlejeme (nejlépe dobrým vývarem) a dáme péct do měkka.Během pečení podléváme a jednou obrátíme.Hotového zajíce vyjmeme a doděláme omáčku.Přidáme 2lžíce vinného octa, 4lžíce červeného vína, zahustíme špetkou mouky a provaříme.

K4
Podáváme s knedlíkem.

K5

Přiznávám,že u omáčky jsem se řídila vlastní chutí ,tudíž množství octa a vína zde uvedené jsem brala jako orientační. Jinak v receptu není uvedeno,že by se zajíc solil (zřejmě by měli stačit sardelky), ale já lehce solila.
Recept je zajímavý a velmi jedlý - a navíc příjemná změna.Většinou vaříme zajíce na černo,nebo zajíce cibuláře či na špeku.

                                          Dobrou chuť přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama