Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Zadělávaná slepice

23. dubna 2010 v 19:36 |  Vaření s Anuší


Po menší pauze jsem se vrátila k Anuši a volba padla na slepici. Je příjemné, že už nejsme odkázáni jen na mražené dostihové rádoby slepice, ale je možnost koupit krásné chlazené slepičky.


S1

Očištěnou a omytou slépku rozporcujem na menší díly a dáme vařit do teplé slané vody. Já kdysi, kdesi četla, že je dobré slepici před vařením spařit vroucí vodou a teprve potom vařit. Není pak nepříjemně cítit. Mohu potvrdit, že to funguje, především je ten rozdíl poznat u starších a tučnějších jedinců. Takže jsem slepici před vložením do hrnce spařila a potom už jsem pokračovala podle receptu.
S2


Asi po 1 a ½ hod. přidáme 1mrkev,1 petržel,1 cibuli,1 pórek. Já dala ještě pár kuliček pepře a nového koření.Vaříme do měkka.
S3

Mezitím připravíme světlou jíšku ze 4dkg másla a 4dkg mouky.

S4

Zředíme vývarem ze slepice a provaříme. Přidáme špetku muškátového květu a čerstvou sekanou zelenou petrželku.
S5

Dále se v receptu uvádí přidat zvlášť uvařený a na růžičky obraný květák. Ten by neprošel u našich dětí a tak jsem dodělala omáčku podle dalšího receptu na další straně. Přidala jsem hrneček mléka s jedním rozšlehaným žloutkem a jednoduchý, lahodný oběd byl hotov.

S6

Podávalo se s makaróny, ale statečnější jedinci si můžou střihnou noky. Třeba jako p.Alena v receptu na Gurmánce. Já tu odvahu zatím neměla! Chutnalo i tak.


                                                     Dobrou chuť přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alena Alena | E-mail | Web | 24. dubna 2010 v 8:57 | Reagovat

Slepici mám ráda, ale přiznám se, že ji nedělám často. Mám dva osvědčené recepty, sepici na paprice a slepici po arménsku. Tento recept mě zaujal, tak ho asi brzo zkusím.

2 hafjentak hafjentak | 24. dubna 2010 v 21:48 | Reagovat

Právě jsem hodila očko na tu slepici po arménsku a vypadá lákavě. U nás se slepice nevařila, ale když přišly děti nějak se uchytla, a dnes mají slepičí vývar daleko raději než kuřecí.

3 blongie007 blongie007 | E-mail | Web | 25. dubna 2010 v 0:08 | Reagovat

Já ze slepice dělám vývar, ale třeba na paprice nedělám slepici, ale kuře, přijde mi chutnější, nebo takový ,,mokřejší", jak chutnalo toto,? stojí to za to vyzkoušet. A hlavně, slípku mám jen mraženou  a takovou pohublou,ne tak pěknou jako na fotce :-(

4 HaF HaF | 25. dubna 2010 v 11:03 | Reagovat

Mražené slepice mě právě taky odrazovaly od vaření. Teď , když se dají koupit chlazené slepičky, kde půlka váží běžně 1,5kg je to radost. U nás se dají sehnat běžně u řezníka, občas v Bille. Tato úprava je taková jemná, vhodná pro děti a maso suché nebylo. Přeji štěstí při koupi slepičky!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama