Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Pečená kuřátka s masitou nádivkou z drůbků

21. dubna 2010 v 22:34 |  Vaření s Anuší

Po houskové polévce se servírovala kuřátka s nádivkou.

K1

Suroviny:
2 malá kuřátka (kolem 1kg)
drůbky
housky
máslo,vejce,trochu mléka,citr.kůra,mandle,nať,muškát.květ nebo oříšek

Připravíme nádivku - buď podle svého zvyku nebo podle Anuše:
Drůbky (žaludky,srdíčka,játra) očistíme, rozkrojíme a udusíme na másle se špetkou pažitky do měkka.Pak drobně usekáme.Utřeme 5 dkg másla, 1žloutek, 1 vejce, špetku soli,muškátový květ nebo oříšek, citrónovu kůru a strouhané mandle.Přidáme pažitku,trochu mléka, usekané drůbky a tři rozdrobené housky.Můžeme zvlhčit masovou šťávou z drůbků.Umícháme v nepříliš tuhou nádivku.Nakonec přidáme ušlehaný tuhý sníh ze dvou bílků.

K2

Kuřátka očistíme, uvnitř vymažeme jemně utřenou slaninou a naplníme nádivkou.Potom opatrně zašijeme nebo spíchneme jehlou.

K3
Osolíme a dáme na plech
s máslem, prsíčky dolů, péci. Podléváme vývarem nebo slanou vodou. Během pečení jedenkrát otočíme,potíráme máslem a pečeme do zlatova.

K4

Upečené rozkrojíme na půlky a přelité šťávou podáváme s novými brambory.Bohužel, v obchodě brambory nic moc,tak jsme kuřátka podávali s rýží.

K5

                                                    Dobrou chuť přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama