Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Obložené chlebíčky podle Anuše

22. dubna 2010 v 23:03 |  Vaření s Anuší


Na Velikonoční pondělí jsme s dcerkou nachystali pro koledníky malé slané pohoštění v podobě miloučkých obložených chlebíčků a brynzových větrníčků.Byla to příjemná změna po lehce neúspěšné kulinářské velikonoční sobotě ( o tom v jiné kapitolce).

Los padl na majonézové chlebíčky a máslové chlebíčky s debrecínskou pečení.

Ch1

Potřebujeme:
veku,bagetky - jak je komu libo
sardelky
máslo
domácí majonézu (tady kupovaná nepomůže-nemá správnou barvu)
šunku,debrecínskou pečeni
vařený bílek,vařené vejce
něco barevného na zdobení

Na máslové chlebíčky jsem utřela sardelky s máslem - poměr neuvádím,záleží na vlastní chuti .

Ch3

Na majonézové bylo potřeba zhotovit majonézu domácí. V receptu je hustá francouzská - nejdříve jsem umixovala olejovou majonézu. Anuše má základní rozpis na dva žloutky,já vzala tři. Osolit a postupně přidávat olej a nakonec citr.šťávu. V podstatě můžeme použít jakýkoli domácí recept dle svých zvyklostí,důležité je použít jen žloutky,pokud možno co nejvíc žluté. Jen tak vynikne kontrast barev. (Mě obdarovala krásnými domácími vajíčky kolegyňka)

Ch1
Ch4

Když získáme hustou žlutou majonézu ,dochutíme ji podle receptu na francouzskou - přidáme lžičku Worchesterské omáčky,lžíci dobré hořčice,špetku bílého pepře,trošku cukru a případně trošku dobrého octa.Dosolíme.

Ch5

A můžeme zdobit.Zde se vyřádila dcerka-loupala vajíčka,krájela rajčátka,šunku,debrecínku, bagetky a statečně uždibovala.Protože to nebyly ani tak chlebíčky jako spíš dvojhubky, použila jsem křepelčí vajíčka a koktejlová rajčátka.Na vařený bílek jsem zužitkovala zbylé bílky z majonézy.

Máslové chlebíčky: plátky pečiva namazat sardelovým máslem,ozdobit plátkem debrecínky a plátkem vajíčka.
Majonézové chlebíčky: plátky pečiva namazat majonézou a posypat najemno krájenou šunkou ,bílkem a zelenou natí.Krásná by byla pažitka,ale venku bylo tak nepěkně a blátivo,že by na dvorek psa nevyhnala tak jsem použila kupovanou petrž.nať.
Výsledek můžete posoudit
zde

Ch6

Ch7
Přála bych Vám vidět ten údiv a děs v očích koledníků,když uzřeli tu žlutou majonézu!!!!!!!!!
A jak chutnalo všem,když své obavy překonali.

Ch8

                                            Veselé velikonoce po velikonocích přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 KLÁRKAs KLÁRKAs | Web | 20. července 2014 v 14:48 | Reagovat

Dobrý návod. díky za něj!ale ta žlutá je fakt děsivá...

2 Hanka Hanka | 27. července 2014 v 21:26 | Reagovat

[1]: Díky za pochvalu, ta žlutá je sice křiklavá, ale naprosto přírodní! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama