Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Housková polévka

21. dubna 2010 v 22:11 |  Vaření s Anuší


U nás na Moravě už je jaro v plném proudu a tak jsme dostali chuť na jarní oběd.A protože polévku z jarních bylinek už navařila p.Vilemína, padla volba na houskovou polévku a k tomu kuřátka s drůbkovou nádivkou.

P1

Rohlíky nakrájíme na lístky a dáme osmažit na máslo.

P2

Zlatavé rohlíčky zalijeme zeleninovým vývarem (jemný kuřecí by se hodil taky) a povaříme asi půl hodiny.

P3

Anuše říká prolisovat,já vzala ponorný mixer a polévku rozmixovala.V případě potřeby rozředíme vývarem a přidáme hrníček sladké smetany s rozmíchaným žloutkem.Polévku okořeníme muškátovým oříškem, dosolíme a přidáme drobně usekanou pažitku nebo petrželku.

P4

Tato polévka je úžasně jednoduchá, voňavá a překvapivě velmi chutná.Přesné množství surovin nerozepisuji,dělala jsem ji od oka,ze dvou rohlíků pro čtyři porce (k tomu asi 1dl smetany a 1 žloutek). Myslím,že si ji každý uzpůsobí podle svých chuťových zvyklostí.

P5

                                                          Dobrou chuť přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sandra Sandra | E-mail | 4. února 2012 v 17:53 | Reagovat

Já dělám kaménkovou, ta je lepší. Do vody dáme asi kilový kámen který předem umyjeme, musí být žulový, z vápence by se rozvařil. Vaříme hodinu, poté jej vyjmeme a vložíme slepici, přidáme kořenovou zeleninu a ochutíme. Je to k nevíře jak dobrý vývar je ze šutráku.

2 HaF HaF | Web | 18. února 2012 v 19:04 | Reagovat

[1]: Zcela jistě souhlasím, ale zajímalo by mě, jak to chutná, když dojdou slépky!!! ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama