Přísně vzato je jen jeden druh knih, který zvětšuje štěstí na zemi - kuchařské knihy (Joseph Conrad)

Brynzové větrníčky

22. dubna 2010 v 23:13 |  Vaření s Anuší

K chlebíčkům jsem nachystala ještě brynzové větrníčky.Velmi mě zaujala jejich slaná varianta.
V1

Dodala jsem si odvahu a Anuši důvěřovala.V soupisu surovin píše:
1/4l mléka
10 dkg másla
23 dkg mouky (já použila hladkou)
6vajec
sůl

V postupu je uvedeno,že se má mléko s máslem svařit ve vodní lázni.Já si to zjednodušila a osolené mléko s máslem jsem zahřála v kastrolku přímo na plotýnce.

V2

Jak se mléko s máslem začalo vařit ,přisypala jsem za stálého míchání mouku.Až se těsto odděluje od kastrolu a utvoří hrudku, odstavíme a necháme chvíli vychladnout.

V3

Posléze postupně zapracujeme všech 6 vajec.

V4

Vychladlým těstem naplníme sáček s širší hvězdičkou a na plech s pečícím papírem nastříkáme větrníčky .Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.Jak Anuše napsala, tak to fungovalo. Větrníčky naskočily a smály se z trouby jako malá sluníčka!
V5

Než větrníčky vychladly, nachystal se brynzový krém:
12 dkg másla a 18 dkg brynzy ušlehat dohromady a podle potřeby dosolit.
Větrníčkům odříznout vršky a naplnit.Přiklopit zpět špičku větrníčku.
A je hotovo!
V6

Takhle vypadaly.I když jsem měla obavy, tento recept fungoval na 100%.
Teď už si umím větrníčky představit i na slano,třeba s nivovou náplní či šunkovou pěnou.Fantazii se meze nekladou.Jen mi tam chyběla nějaká poleva.Ta k větrníčkům prostě patří.Napadá někoho nějaká slaná?
V7
                                                                Díka za případné tipy.

                                                              Dobrou chuť přeje HaF
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama